Categories
Конкурс Преку едукација до подобрување на статусот на текстилните работнички и младите жени во општеството Работнички права Штип Kvinna till Kvinna

Конкурс за прибирање на фотографии на тема родова еднаквост и насилство

Здружението на граѓани Гласен Текстилец го објавува конкурсот за прибирање на фотографии за фото – инсталација на тема родова еднаквост и насилство. Конкурсот е дел од проектот „Преку едукација до подобрување на статусот на текстилните работнички и младите жени во општеството“, во склоп на Текстилијада 3, 2019 година, финансиран од Европската унија, суб-грантиран од The Kvinna […]

Categories
Преку едукација до подобрување на статусот на текстилните работнички и младите жени во општеството Kvinna till Kvinna

Инфографик 2: Текстилни работници/чки, трудов инспекторат и здруженија на граѓани.

Во рамките на проектот „Преку едукација до подобрување на статусот на текстилните работнички и младите жени во општеството“, кoj  е суб-грантиран во рамките на проектот “Зајакнување на демократијата преку унапредување на родовата еднаквост, функционалните механизми и динамичното граѓанско општество“ имплементиран од страна на Фондацијата Kvinna till Kvinna и Организација на жените на општина Свети Николе, а финансиран […]

Categories
Преку едукација до подобрување на статусот на текстилните работнички и младите жени во општеството Штип

Инфографик 1: Графички приказ на податоци за стапеноста на жените во текстилната индустрија.

Здружението Гласен Текстилец го објавува првиот инфографик во рамките на проектот „Преку едукација до подобрување на статусот на текстилните работнички и младите жени во општеството“, кoj  е суб-грантиран во рамките на проектот “Зајакнување на демократијата преку унапредување на родовата еднаквост, функционалните механизми и динамичното граѓанско општество“ имплементиран од страна на Фондацијата Kvinna till Kvinna и Организација на […]